Clinical Somatics

De Clinical Somatic Methode is ontwikkeld door Thomas Hanna.
Een wetenschappelijk onderbouwde serie oefeningen om chronische pijnen of stijfheid te verminderen.

Clinical Somatics oefeningen gaan in slow motion, zijn zacht, therapeutische én is geschikt voor alle leeftijden en fitness niveau’s. Dit educatie systeem werk met het zenuwstelsel, om onvrijwillige (onbewust) patroon van spieraanspanning bewust te maken en het patroon om te zetten. De pijn- stijfheid vermindert of stopt. Herhaling is belangrijk als je sneller resultaat zoekt.

Je leer de chronisch aangespannen spieren van je rug-nek-schouders kennen die vaak de oorzaak zijn van je klachten. Dit doe je door bewust langzaam aan te spannen op tel, en bewust langzaam te ontspannen op tel. Pijnen verminderen door weer de juiste spieren aan te spannen en andere te ontspannen.

Soma=lichaam. Somatic= Het lichaam waargenomen van binnen uit.
Clinical= Wetenschappelijk onderbouwde serie oefeningen om chronische pijnen te verminderen.

Aan bod komen, de rug-buik-schouders-nek-benen-bekken-voeten, in verschillende oefeningen. Langzame uitvoering is belangrijk. Het gaat om, bewust op tel, langzaam aan te spannen en bewust langzaam de spanning te laten vieren.

O.a na revalidatie of fysiotherapie, een goed startpunt om vervolgens later, in onze andere groepen, Pilates-Relax-Yoga of Gyrokinesis, in te stromen.
Video's ter inspiratie op deze site bij kopje video/foto: Wat is clinical somatics?
Binnenkort:Introductielessen 3x juli 2019