Reacties van cursisten

"Om u een beeld te geven, wat onze cursisten van  PILATES/GYROKINESIS ervaren. Wat de lessen met met hun doet....en wat maakt dat ze blijven":

In de verpleging is het opletten met je rug. Nu gaat dat stukken beter door de wekelijkse lessen GYROKINESIS. Echt een ondersteuning. En wat zijn ze professioneel!

Ik vind het heerlijk om PILATES te beoefenen. Rustige oefeningen en toch heel intensief. In een  ontspannen sfeer, train ik mijn (diepere houdings)spieren ...ja écht, met een glimlach op mijn gezicht. Ondanks dat het zweet bij lange na niet van mijn gezicht druipt, voel me ik na de oefeningen weer toppie (en heb de volgende dag nog spierpijn ook). Joost en Anna zijn zorgzaam en toegewijd, zonder 'klef' te zijn.

De lessen zijn no-nonsense, met humor en effectief. Het is elke keer weer een genoegen deel te nemen/te hebben genomen.

Nu voel ik me herboren! Ik durfde helemaal niet meer te bewegen omdat ik zo'n last had van mijn schouders. Ik was steeds bang voor de pijn. Bij GYROKINESIS mag je de bewegingen rustig en vloeiend doen. De adem helpt me tijdens de les om minder bang te zijn. Nu ervaar ik dat juist bewegen mijn pijn vermindert, heerlijk!

Vanwege problemen met mijn heup adviseerde mijn manueel therapeut me Pilates te gaan doen. Ik had al lessen in 'bewust bewegen' gevolgd bij Joost van Straaten. Zijn relaxte en humoristische manier van lesgeven bevalt mij erg goed.
Daarnaast heeft hij door zijn opleiding en jarenlange ervaring veel verstand van het functioneren van het lichaam, waardoor je bij hem in goede handen bent.
Na korte tijd was ik dan ook van de problemen met mijn heup af. Ik merkte dat mijn houding zich verbeterde en mijn spieren sterker werden. Perfect Pilates is op zich best pittig om te doen, maar doordat iedereen zijn eigen tempo kan volgen en er een vrolijke sfeer heerst, blijft het leuk om het te doen. -Pauline Opmeer-

De reden dat ik bij jou Pilates doe heeft vooral te maken met de professionele wijze waarop je een les weet op te bouwen. Het uur 'vliegt' voorbij en na een les voel ik me een stuk fitter. Het valt me op dat ik, ondanks de voor mij zware oefeningen, achteraf nog nooit spierpijn heb gehad. Het klinkt misschien gek, maar voor mijn gevoel ben ik langer geworden sinds ik Pilates doe. Ik denk dat ik rechterop ben gaan lopen.
Doordat je de lessen met zoveel gevoel voor humor weet te brengen creeer je een luchtige sfeer waarbij ik me heel prettig voel.
Ik volg je lessen met veel plezier. -Nelleke-

We doen oefeningen, die goed en rustig uitgelegd en voorgedaan worden. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Ik merk dat na verloop van tijd mijn spieren in rug, benen en buik een stuk sterker zijn geworden. Ieder doet de oefeningen voor zichzelf, maar dat de hele groep deze oefeningen doet, is een extra stimulans. Evenals de aanpak van Joost: met aandacht, aansporingen en humor". 

Voor mannen is Pilates ook heel goed! Ik ben begonnen met pilates ivm rugpijn. hoorde dat dat juist helpt dan, die oefeningen. En dat is dus echt zo! Vandaar. Ook om sterker en flexibeler te worden. Ik merk dat dus vooral mijn rug losser wordt, de pijn verdwijnt en het weer soepel aanvoelt na de oefeningen. Alles wordt in een goed vol te houden tempo gedaan, veel beter dan op de sportschool. Daar is het een kwestie van stampen en das met rugpijn niet zo goed. En na een les voel ik me weer helemaal ontspannen! 

Bij Jou Perfect Pilates doen: goede opbouw oefeningen( er wordt geen lichaamsdeel overgeslagen). Er is rust in en tijdens de uitvoer van de oefeningen. Het is bij mij in de buurt en goede tijd om te komen. Ik ben me bewuster van de ademhaling met name de eigen invloed erop. Groet Ananda. 

Beste Joost, dit doet Pilates met ons (echtpaar):

 • We tillen bewuster
 • We voelen ons sterker in onze rug
 • We merken dat de beweeglijkheid wat ruimer wordt
 • We verleggen grenzen,we kunnen meer dan in het eerste jaar
 • We zijn er even samen uit, je geeft de lessen op een plezierige manier

Pilates levert mij op:
-betere houding mn voor schouders en nek
-daardoor minder hoofdpijn en nekklachten
-na een week met veel kantoor/computerwerk: minder stijfheid

  • De lessen zijn afwisselend, een prettige mix van luchtigheid, niet zweverig, wat achtergrondinfo over hoe en waarom.
  • De oefeningen zijn soms best pittig maar door de goeie opbouw van de lessen heb ik eigenlijk nooit spierpijn.

  Wat me ook aanspreekt is het rustige no nonsense sfeertje: geen keiharde muziek, iedereen komt gewoon in makkelijke kleren, niet volgens de laatste sportmode en de flexibiliteit: als je op je vaste tijd verhinderd bent kun je meedoen bij een andere les.

  Via mijn moeder ben ik bij jou (Joost) bij Pilates gekomen. Ik ben nu 3 keer geweest en ik merk nu al verschil aan mijn houding, spieren dankzij bepaalde oefeningen die ik bij PIlates heb geleerd. Met name de buikspieren, wat bij mij een zwakke plek is, krijgen bij mijn weten zeer goede aandacht. Maar tijdens een Pilatesuurtje worden alle spieren wel een keer benaderd waardoor de spieren in mijn hele lijf weer meer worden versterkt, en ik hoop dat ik een betere houding ga krijgen hierdoor.

  Wat me opvalt tijdens een uurtje Pilates is dat Joost iedereen goede begeleiding geeft en corrigeert om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Ook de rust en tijd wordt voor elke oefening goed genomen. De naam 'perfect Pilates' vind ik ook wel heel passend bij de Pilates wat door Joost gegeven wordt!

  Joost hierbij mijn Pilates ervaring:
  1) Het haalt me uit mijn hoofd en brengt me in mijn lichaam. Ik merk dat ik tijdens de les, maar ook daarbuiten, meer aandacht besteed aan wat er in mijn lijf gebeurt, waardoor ik beter aanvoel wat mijn lichaam nodig heeft en minder in mijn hoofd zit. Ontzettend fijn!
  2) Ik vind het heel prettig dat er altijd zowel moeilijker oefeningen zijn als dingen die makkelijk lukken. Die afwisseling geeft me zelfvertrouwen én voldoende uitdaging, ik kan voelen dat ik stap voor stap wat sterker en soepeler word en dat geeft alleen maar meer zin om te sporten.
  3) De sfeer tijdens de lessen is heel goed: er is ruimte voor grapjes en gezelligheid, maar er wordt ook heel serieus en geconcentreerd getraind en je begeleidt ons positief en kundig. Ieder oefent voor zich, de groep bestaat uit heel verschillende mensen, maar het voelt toch verbonden door de goede sfeer. Ik ga altijd tevreden en ontspannen naar huis en dat is ook de stemming die na afloop in de kleedkamer heerst!
  4) Ik vind de locatie (Vondelschool) erg fijn: lekker warm, licht en rustig, uitzicht op de tuin, wat wil je nog meer?

  Ik volg met veel plezier de pilateslessen bij Joost omdat pilates een prettige vorm is van bewegen waarbij ik al na een aantal weken effect bemerkte; meer bewust van mijn (onjuiste) houding, toepassing van in de lessen geleerde technieken om de houding te verbeteren en ook toch al snel wat stevigere spieren.

  De eerste paar lessen zijn zwaar omdat ik dan oefeningen moet doen waar mijn lijf niet aan gewend is maar na een keer of drie gaan de oefeningen beter en soepeler.De sfeer die Joost tijdens de lessen creëert is prettig; er is ruimte voor fanatiek meedoen of rustig aan doen, afhankelijk van je lichamelijke conditie en de begeleiding/uitleg is prima. Verder kan er gelachen worden, ook belangrijk voor lijf en leden!

  Ook prettig dat er geen (opzwepende) muziek is, dat maakt het bepalen van je eigen tempo gemakkelijker. Tot slot kun je komen zoals je bent in de kleding die je zelf lekker vindt zitten en dat bevalt mij prima. Kortom ik ben blij dat ik langs ben gekomen en mag blijven....